Rozhodnutí Brazilského ministerstva zemědělství, kterým opakovaně odnímá CBKC kontrolu nad chovem psů a vydávání rodokmenů

CBKC je pouze jednou z mnoha národních kynologických organizací, stejně jako FCI je jednou z několika mezinárodních kynologických organizací. Žádná z nich není vlastníkem standardu pravého brazilského fily. Oficiálně CBKC nemá žádnou autoritu v Brazílie vzhledem k faktu, že stejně jako v roce 1978 tak také 20.4.2010 jí brazilské ministerstvo zemědělství odebralo právo vést rodokmeny a chovné knihy psů všech plemen. Z toho důvodu CBKC nemá žádnou oficiální pravomoc jako kynologická organizace v Brazílii. Je těžké pochopit jak může FCI ignorovat tento fakt a uznávat CBKC jako jediného zástupce brazilské kynologie když brasilská vláda opakovaně zrušila její funkci vzhledem k totální nedůvěryhodnosti.

Závěr: jakákoliv kynologická organizace může vytvořit svůj vlastní standard jakéhokoliv plemene nebo kříženců deklarovaných jako plemeno tak jako učinila CBKC v Brazílii a jak upravila podle své politiky FCI počátkem tohoto tisíciletí. Pro skutečné fileiros jediným opravdovým standardem autentického brazilského fily je standard CAFIB napsaný v roce 1978 Dr. Paulo Santos Cruzem a jako takový je uznáván kynology a kynologickými organizacemi v řadě  zemí.

© 2011 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode